Ferskingkurs - friluftsliv

Foto: Ukjent

I Sandnessjøen og Omegn Turistforening er vi opptatt av at flest mulig skal komme seg på tur og ut i naturen. Vi ønsker derfor å arrangere et ferskingkurs i friluftsliv og vil gjerne ha tilbakemelding på om dette er noe dere ønsker at vi skal holde.

Kurset gir grunnleggende kompetanse i friluftsliv og bidrar til at deltakerne blir inspirert og trygge på å gå på tur i nærmiljøet. Friluftsliv kan være mye forskjellig. På dette kurset er det fokus på fotturer/dagsturer i skog og kyst, og ikke på fjellet.

Kurset er ment for personer som ønsker seg grunnleggende kunnskaper og ferdigheter innen friluftsliv. Det kan være for deg som har noe turerfaring fra før eller dere som aldri har vær på tur tidligere. 

Kurset inneholder 4 modeuler:

  1. Allemannsretten og om DNT
  2. Kart(og kompass)
  3. Bål, turbekledning, tursekk og turmat
  4. Primus og stormkjøkken, matlaging i grupper inkl. måltid

Totalt tidsforbruk på kurset er 10 timer inkludert pauser. Hvordan dette legges opp er fremdeles litt uklart, men vi ser for oss å bruke en helg.

PS! vi ser også på muligheten for å arrangere kurset: Fersking på overnatting. Hvis du også kunne tenkt deg å deltatt på dette kurset krysser du også av for dette i skjemaet under.

Hvis du tror at dette kunne vært noe for deg så kan du melde din interesse i skjemaet under.

Foto: Espen Røed Dahl